logo SOS Produits

BancontactMollie en PayPal

Complementaire therapieën

O.a. reflexologie, reiki & hotstonemassages

Wanneer traditionele geneeskunde geen raad brengt bij uw lichamelijke en/of mentale klachten, kunnen complementaire therapieën een oplossing vormen.

Ik heb me in verschillende van die therapieën verdiept, waaronder in reflexologie, reiki, oorkaarstherapie en hotstonemassages. 

Behandelingen op maat

Op maat van uw lichaam en geest stippel ik de gepaste behandeling uit en stel ik u helemaal op uw gemak. Hieronder kan u meer informatie lezen over de bovenstaande therapieën en hun bijbehorende prijzen raadplegen:

Edit Content
complementaire therapieen voet reflexologie

Voetreflexologie

Naast gespecialiseerde voetverzorging ben ik vertrouwd met (voet)reflexologie. Daarbij behandel ik pijnlijke zones op uw handen of voeten door uw zenuwen te stimuleren en te masseren. Zo bevorder ik uw bloeddoorstroming en -circulatie, aangezien uw zenuwen in verbinding staan met uw organen en andere lichaamsdelen.

Ik hef aanwezige blokkades op en reduceer uw lichamelijke en/of mentale klachten zoals slapeloosheid, stress, verdriet, allergieën en stofwisselingsproblemen. Ik maak dus als het ware komaf met lichamelijke en emotionele ‘afvalstoffen’.

 

Edit Content
complementaire therapieen vingerreflexologie

Vingerreflexologie

Vingerreflexologie is een uitstekende methode om lichamelijke en emotionele problemen onder controle te krijgen. Tijdens een reflexologiesessie raak ik uw vingers aan en voeren we tegelijkertijd een gesprek. We overlopen dan bijvoorbeeld waar en wanneer bepaalde triggers de kop opstaken in uw leven en hoe die tot uw huidige problemen hebben geleid.

Kenmerkend voor onverwerkte emoties is dat ze zich meestal opstapelen en blokkades vormen, waardoor uw immuunsysteem verzwakt en u ziek wordt. Om u weer in balans te brengen, zet ik diepgaande gesprekstechnieken in waarmee ik uw brein stimuleer en u zelfverzekerder maak. Doemdenken wordt op die manier verleden tijd. U zal een nieuwe visie op de toekomst krijgen.

Vingerreflexologie kan ik onder andere toepassen bij:

complementaire therapieen hand masseren
Edit Content
complementaire therapieen reiki

Reiki

Een zachte genezingsmethode met een meditatieve kracht die uw tekort aan universele levensenergie opvult? Dat is reiki. Via de behandeling komen (traumatische) ervaringen naar boven, zodat we die samen aan de kosmos kunnen teruggeven en u zich bevrijd voelt. Hevige emoties laten littekens na op onze ziel, die reiki opspoort, opvult en heelt.

De betekenis van het woord spreekt dan ook voor zich: ‘rei’ is goddelijk, ‘ki’ is kracht. Die naamgeving duidt op de kracht waarmee God en Boeddha mensen weer heel maken. Tijdens een reikisessie wissel ik energie met u uit en week ik negatieve emoties los m.b.v. aanrakingen. U zal algauw een positieve gedachtegang ervaren, net als gelukkige gevoelens.

Edit Content
complementaire therapieen oorkaars wax

Oorkaarstherapie

De oorkaarstherapie is een oeroude en pijnloze methode die afstamt van de Hopi-indianen. Die bevolkingsgroep gebruikte kaarsen om mensen te genezen en van negatieve gedachten te vrijwaren. Ze vervaardigden de kaarsen uit bijenwas en geneeskrachtige kruiden.

Vervolgens plaatsten ze een trechtervormig instrument in de gehoorgang en brandden ze de kaars in kwestie op. Dat branden veroorzaakte een trilling aan het trommelvlies, waardoor het als het ware gemasseerd werd en tegelijkertijd de neus, de keel, de oren en het hoofd ontspande. Ideaal voor piekeraars!

Oorkaarstherapie kan helend werken bij:

complementaire therapieen oorkaars
Edit Content
complementaire therapieen japanse massage

Japanse massage

Een Japanse massage is een ontspannende en natuurlijke manier van masseren, waarbij ik druk uitoefen met mijn vingers en strijkbewegingen maak. De massagetechniek is eigenlijk een gezichtsmassage die al uw spieren, van uw kruin tot en met uw nek, aanpakt en uw acupunctuurpunten en energiebanen stimuleert.

Nadat ik u gemasseerd heb, kan ik nog een lymfedrainage uitvoeren. Die verwijdert alle overige gifstoffen uit uw lichaam en geeft uw huid een frisse en jonge uitstraling. Extra voordelen van een Japanse massage zijn dat uw immuniteit opnieuw in balans komt en spanningen in uw nek op natuurlijke wijze verdwijnen.

Edit Content
complementaire therapieen hot stone

Hotstonemassage

Hotstonemassages waren al gekend in de Oud-Griekse en Romeinse samenlevingen, net als bij de Inca’s en de indianen. Hete stenen werden gebruikt om ziektes te voorkomen en te genezen. In de omgeving van Stonehenge, in Azië en India in het bijzonder vormden de stenen een voorloper van acupunctuur.

Hotstones zijn basaltstenen die uit gestolde lava bestaan en rijk zijn aan ijzer. Daardoor houden ze hitte goed vast en geven ze slechts langzaam hun warmte af. In de volksmond worden ze ook wel energetische stenen genoemd, aangezien ze alle basiselementen omvatten, nl. water, vuur, aarde en wind.

Tijdens een hotstonemassage combineer ik intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. Ik werk altijd met een warme en aromatische olie, die diep inwerkt en het stresshormoon cortisol vermindert. Zo zal uw lichaam sneller herstellen en worden uw lichaam, geest en ziel één.

complementaire therapieen hotstone

Prijslijst

Hieronder kan u de prijslijst van de complementaire therapieën raadplegen. Bij vragen kan u mij altijd contacteren.

Sessie
Duur
Prijs

Japanse gezichts- en nekmassage

45 minuten

€ 30,00

Oorkaarstherapie

45 minuten

€ 40,00

Hotstonemassage (gelaat & nek)

30 minuten

€ 35,00

Reikihealing

45 minuten

€ 35,00

Pedicure & verzorging

40 minuten

€ 25,00

Gespecialiseerde voetverzorging

1 uur

€ 30,00

Luxepedicure (incl. voetbad & Zweedse massage)

45 minuten

€ 35,00

Orthese voor tenen & voeten

/

€ 35,00 -  € 45,00

Meditatie

45 minuten

€ 30,00

Zweedse voet- en beenmassage

30 minuten

€ 30,00

Chakrahealing

1 uur

€ 35,00

Craniosacrale therapie (basis)

1 uur

€ 40,00

Benen waxen

30 minuten

€ 15,00

Detoxvoetbad

30 minuten

€ 30,00

Detoxkleibehandeling voor voeten & onderbenen (incl. douche en/of bubbelbad)

1 uur

€ 40,00

Voetreflexologie (enkel ontspanning)

45 minuten

€ 35,00

Voetreflexologie (therapeutisch)

1 uur

€ 40,00

Dactyologie & vingerreflexologie

1 uur

€ 65,00

Toeslag verbanden & producten bij voetverzorging

/

€ 5,00

Toeslag voor douche, handdoek, zeep & lotion na bv. een hotstonemassage

/

€ 5,00

Full day: Hotstone- of lichaamsmassage, Reflexologie, Japanse hoofd- en nekmassage

3 uur (Een halve voor- of namiddag waarbij u een drankje en hapje krijgt. U kan ter plaatse douchen.)

€ 115,00, Promopack: € 99,00

Diabetici in het bijzonder hebben recht op een terugbetaling mits ze een geldig doktersvoorschrift kunnen voorleggen.

Betalen via cash, Payconiq of een bankapp

Bovenstaande arrangementen voer ik meestal in mijn praktijk uit, maar kan ik ook aan huis geven. Voor verplaatsingen van meer dan 10 km reken ik verplaatsingskosten van € 5,00 aan. Boven de 15 km bedragen die kosten € 10,00. Betalen kan u steeds met cash, via Payconiq of een andere bankapp

Bent u geïnteresseerd om een behandeling in groep te organiseren bij u thuis of op een andere locatie? Geen enkel probleem. Dan tref ik alle nodige voorbereidingen om een heuse verwenavond op te zetten. De prijs daarvan hangt af van het aantal deelnemers.

Interesse in een complementaire therapie?

Maak vandaag nog uw afspraak!